seoblinks small Logo
Search

Linkbuilding strategie op maat

Linkbuilding strategie: De sleutel tot online succes

Een linkbuilding strategie is essentieel voor het vergroten van de autoriteit en relevantie van jouw website door middel van backlinks. Het is een cruciaal onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO), aangezien zoekmachines zoals Google links beschouwen als een teken van de kwaliteit en waarde van een website. Het opzetten van de juiste aanpak kan helpen om hoger te scoren in de zoekresultaten en zo meer online zichtbaarheid te verkrijgen. 

Dit kan worden bereikt door het creëren van hoogwaardige content die andere websites willen delen en naar willen linken, of door samenwerking met andere websites en bloggers om links uit te wisselen. Om succesvol te zijn, is consistentie, kwaliteit en creativiteit vereist. Het is belangrijk om natuurlijke backlinks op te bouwen die verwijzen naar relevante pagina’s op jouw site, wat zal resulteren in een hogere positie in de zoekresultaten ten opzichte van je concurrenten.

Wat is linkbuilding?

Het is essentieel voor een effectieve linkbuilding strategie. Het draait allemaal om het verkrijgen van waardevolle backlinks, wat hyperlinks op andere websites zijn die naar jouw site linken. Google ziet deze backlinks als aanbevelingen, waardoor je website autoriteit krijgt. Backlinks spelen een cruciale rol bij het bepalen van de positie in zoekresultaten. Als jouw website en die van je concurrenten goed geoptimaliseerd zijn, kunnen backlinks het verschil maken in wie hoger scoort in zoekmachines zoals Google. Het verkrijgen van kwalitatieve backlinks kan echter uitdagend zijn. In vrijwel elke branche is linkbuilding noodzakelijk om op te vallen en concurrentie voor te blijven. Zonder sterke backlinks loop je het risico achterop te raken ten opzichte van anderen in jouw vakgebied.

Waarom is de juiste anchor tekst bij linkbuilding belangrijk?

Het draait om het verkrijgen van links van andere websites naar die van jou. Deze zogenaamde backlinks met de juiste anchor tekst spelen een cruciale rol en zijn onmisbaar voor een goede vindbaarheid op zoekmachines zoals Google.

Waarom zijn backlinks zo belangrijk? Welnu, zoekmachines beschouwen backlinks als aanbevelingen of stemmen voor jouw website. Hoe meer kwalitatieve backlinks je hebt, hoe hoger jouw website wordt gerangschikt in de zoekresultaten.

Backlinks fungeren als vertrouwenssignalen voor zoekmachines omdat ze aangeven dat andere websites jouw content waardevol vinden en er graag naar willen linken. Dit vergroot niet alleen de autoriteit en geloofwaardigheid van jouw website, maar kan ook leiden tot meer organisch verkeer.

Hoe ziet een natuurlijk linkprofiel eruit?

Het belang van een natuurlijk linkprofiel en het vermijden van spammy praktijken. Een succesvolle linkbuilding strategie draait voornamelijk om diversiteit, maar ook om de hoeveelheid verwijzende domeinen en inkomende backlinks. Het is van cruciaal belang dat zowel het aantal verwijzende domeinen als het aantal backlinks blijft groeien. Een toenemend aantal backlinks laat Google zien dat je autoriteit opbouwt. Het streven moet zijn naar een groot aantal kwalitatieve verwijzende domeinen. Een verwijzend domein is simpelweg een unieke website die naar jouw site linkt. Als er bijvoorbeeld twee backlinks op dezelfde website staan die naar jouw site leiden, telt dit slechts als één verwijzend domein. Zoals eerder vermeld, worden backlinks gezien als aanbevelingen door Google.

Geen schadelijke links

Google hecht veel waarde aan het aantal verschillende verwijzende domeinen, aangezien dit meer geloofwaardigheid met zich meebrengt dan wanneer één persoon je bedrijf meerdere malen aanbeveelt. Een verwijzend domein wordt nog waardevoller wanneer deze een hoge autoriteit heeft. Hoewel Google zijn eigen methodes heeft om autoriteit te meten, zijn er SEO-tools ontwikkeld die metrics gebruiken om dit uit te drukken, zoals de domain rating (DR). Je kunt bijvoorbeeld Ahrefs gebruiken om de DR van een website te achterhalen en zo te bepalen of deze geschikt is voor het plaatsen van een link. Pas ook op voor schadelijke links.

Een andere essentiële factor bij linkbuilding voor de waarde van een backlink is relevantie. De relevantie van een website kun je beoordelen aan de hand van de content ervan, maar het is ook belangrijk dat het linkprofiel van die website relevant is voor jouw branche. Met tools zoals Majestic kun je de relevantie van het linkprofiel meten en controleren of deze overeenkomt met jouw sector. Het idee hierachter is: hoe hoger de Trust Flow (TF), hoe beter – omdat dit aangeeft in hoeverre de links op die site passend zijn binnen jouw branche. Het is cruciaal dat websites waarop jij backlinks plaatst aansluiten bij jouw bedrijfssector; anders kan dit zelfs schadelijk zijn voor je autoriteit als Google onnatuurlijke links detecteert tussen niet-gerelateerde onderwerpen.

Bekijk onze linkbuilding pakketten hieronder.

Essential Backlinks

Drie maanden
597
(199,- per maand)
 • Tier 1:​
 • 6 artikelen op 6 domeinen
 • 6 artikelen op Google site
 • Tier 2+:​
 • 6 Cloud Sites, elk 2 posts
 • 500+ Web 2.0 sites
 • 500+ Social Bookmarks
 • Duur: 3 maanden
 • Backlinks gaan in indexers en botcrawlers!
 •  

Pro Backlinks

Drie maanden
797
(265,- per maand)
 • Tier 1:​
 • 12 artikelen op 12 domeinen
 • 12 artikelen op Google site
 • Tier 2+:​
 • 6 Cloud Sites, elk 4 posts
 • 800+ Web 2.0 sites
 • 800+ Social Bookmarks
 • Duur: 3 maanden
 • Backlinks gaan in indexers en botcrawlers!
 •  

Premium Backlinks

Drie maanden
997
(332,- per maand)
 • Tier 1:​
 • 15 artikelen op 15 domeinen
 • 15 artikelen op Google site
 • Tier 2+:​
 • 6 Cloud Sites, elk 8 posts
 • 1000+ Web 2.0 sites
 • 1000+ Social Bookmarks
 • Duur: 3 maanden
 • Backlinks gaan in indexers en botcrawlers!
 •  

Goede linkbuilding

Hoe je een ijzersterke linkbuilding opzet. Het ontwikkelen van een effectieve linkbuilding strategie is cruciaal om de zichtbaarheid en autoriteit van je website te vergroten. Hier zijn enkele belangrijke stappen:

 1. Bepaal je doelen en doelgroep: Voordat je begint met linkbuilding, is het essentieel om duidelijk te definiëren wat je wilt bereiken met je inspanningen. Identificeer ook wie jouw doelgroep is, zodat jij gerichte links kunt bouwen die relevant zijn voor hen.
 2. Onderzoek concurrenten: Analyseer de linkprofielen van jouw concurrenten om waardevolle inzichten te verkrijgen over welke websites naar hen verwijzen.
 3. Creëer waardevolle content die het waard is om gelinkt te worden: Bied hoogwaardige content aan die anderen willen delen en waarnaar ze willen verwijzen.
 4. Zoek kwalitatieve linkmogelijkheden: Gastbloggen op relevante websites, samenwerken met andere bedrijven of influencers kunnen leiden tot uitstekende mogelijkheden voor linksuitruil.
 5. Monitor en analyseer voortdurend de inspanningen: Controleer regelmatig de resultaten van de linkbuildingsactiviteiten en beoordeel welke het meest effectief zijn voor uw site.

Door deze stappen nauwgezet op te volgen, leg jij een stevige basis voor een succesvolle strategie die niet alleen de zichtbaarheid maar ook de autoriteit van uw site zal vergroten.

Er zijn verschillende strategieën die je kunt gebruiken, zoals gastbloggen, gebroken links vinden en het creëren van waardevolle content. Deze kunnen helpen bij het verkrijgen van backlinks naar jouw website en het verhogen van de autoriteit ervan in zoekmachines. Het is belangrijk om bij linkbuilding de juiste strategie te hebben om hoger te scoren in de zoekresultaten en je concurrenten voor te blijven. 

Gastbloggen is een goede manier om kwalitatieve backlinks naar je site te krijgen door artikelen te schrijven voor andere websites in ruil voor een link terug naar jouw site. Broken linkbuilding houdt in dat je op zoek gaat naar kapotte links op andere websites en hen aanbiedt om deze te vervangen door een link naar jouw eigen content. Het creëren van waardevolle content die relevant is voor jouw doelgroep kan ook helpen bij het verkrijgen van natuurlijke backlinks.

Het analyseren van externe links en het bouwen aan een sterk linkprofiel zijn essentiële onderdelen. Door gebruik te maken van tools zoals social media marketing kun je ook meer exposure krijgen en een groter aantal verwijzende websites aantrekken. Kortom, met de juiste tools kun je effectief werken aan het verbeteren van de kwaliteit en relevantie van jouw website in de ogen van zoekmachines, wat uiteindelijk zal resulteren in hogere posities in de zoekresultaten en meer verkeer naar jouw site.

Beste Praktijken voor Linkbuilding

Nu je bekend bent met linkbuilding en hoe je een strategie kunt opzetten, is het tijd om te kijken naar enkele tips die je kunnen helpen bij het verkrijgen van succesvolle backlinks. Hier zijn enkele belangrijke aanbevelingen:

 • Bouw relaties op voor linkbuilding: Een krachtige manier om waardevolle backlinks te verkrijgen, is door relaties op te bouwen met andere website-eigenaren of bloggers binnen jouw branche.
 • Maak gebruik van gastbloggen als onderdeel van je linkbuilding strategie: Gastbloggen blijft een effectieve methode om kwalitatieve backlinks te verkrijgen.
 • Promoot links via sociale media: Sociale mediaplatforms kunnen uitstekende kanalen zijn om jouw content en links onder de aandacht van anderen te brengen.
 • Monitor je linkbuilding inspanningen en resultaten: Het regelmatig controleren en analyseren van de resultaten van jouw linkbuildingsactiviteiten is essentieel voor succes op lange termijn.

Door deze tips toe te passen kun je optimaal profiteren van je linkbuilding inspanningen en waardevolle backlinks verkrijgen die de autoriteit en zichtbaarheid van jouw website versterken.

Verschillende soorten backlinks

Naast de eerder genoemde factoren, spelen ook de verschillende types backlinks een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde van een backlink. De linkbuilding piramide biedt een overzicht van de diverse typen backlinks die er zijn. Hoe hoger een type backlink in de piramide staat, hoe lastiger deze te verkrijgen is, maar des te waardevoller hij kan zijn voor jouw linkprofiel. Het streven is natuurlijk om backlinks te verkrijgen uit de bovenste segmenten van de piramide. Echter, ook de onderste lagen van de piramide zijn essentieel voor variatie en kwantiteit binnen je linkprofiel.

Veelgemaakte Fouten bij Linkbuilding die je Moet Vermijden

Als het gaat om het opbouwen van links voor jouw website, is het essentieel om te weten welke fouten je moet vermijden. Een effectieve linkbuilding strategie kan een enorme impact hebben op de autoriteit en zichtbaarheid van jouw site in zoekmachines. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten die je moet vermijden:

 • Het kopen van backlinks: Hoewel het verleidelijk kan zijn om snel backlinks te kopen, is dit geen duurzame strategie. Zoekmachines zoals Google kunnen sites straffen die betrokken zijn bij onnatuurlijke linkbuildingpraktijken.
 • Het negeren van relevante websites: Richt je niet alleen op kwantiteit, maar ook op kwaliteit als het gaat om backlinks. Links van relevante en gezaghebbende websites dragen meer gewicht dan links van willekeurige sites. 
 • Gebruik maken van dubieuze linkbuildingtools: Wees voorzichtig met tools die beloven snel resultaat door middel van automatische linkbuilding. Deze kunnen leiden tot slechte kwaliteit backlinks en schade toebrengen aan jouw SEO-inspanningen. 
 • Niet investeren in contentmarketing: Goede content is essentieel voor een succesvolle linkbuilding strategie. Zorg ervoor dat jouw inhoud waardevol en relevant is, zodat andere websites natuurlijk naar jou willen linken.
 • Blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen in zoekmachine optimalisatie (SEO).

Nu je bekend bent met de basisprincipes van linkbuilding, is het tijd om te kijken naar enkele effectieve strategieën die je kunt toepassen om waardevolle links naar jouw website te verkrijgen. Hier zijn enkele belangrijke tips:

 • Relaties opbouwen voor linkbuilding: Een krachtige manier om kwalitatieve backlinks te verkrijgen, is door relaties op te bouwen met andere website-eigenaren en bloggers binnen jouw branche.
 • Gastbloggen als een effectieve linkbuilding tactiek: Gastbloggen met branded anchor is een uitstekende methode om waardevolle links naar jouw site te genereren.
 • Sociale media inzetten voor linkpromotie: Platforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn kunnen dienen als geweldige kanalen om jouw content en links onder een breder publiek bekendheid te geven.
 • Het monitoren van jouw linkbuilding inspanningen en resultaten: Om succesvolle linkbuilding campagnes uit te voeren, is het essentieel om bij te houden welke sites naar jou verwijzen en hoeveel verkeer deze links genereren.

Door goede linkbuilding toe te passen kun jij jouw linkprofiel verbeteren en waardevolle links naar jouw website verkrijgen die de zichtbaarheid en autoriteit van jouw website versterken.

Voor- en nadelen:

Voordelen:
1. Verbeterde zoekmachine ranking: Door het verkrijgen van kwalitatieve backlinks kan de website hoger ranken in zoekmachines zoals Google, waardoor meer organisch verkeer wordt gegenereerd.
2. Verhoogde autoriteit: Kwalitatieve backlinks van gerelateerde en betrouwbare websites kunnen de autoriteit van een website verhogen en het vertrouwen bij bezoekers vergroten.
3. Meer exposure: Door middel van linkbuilding kunnen nieuwe doelgroepen worden bereikt en kan de naamsbekendheid worden vergroot.

Nadelen:
1. Risico op penalty’s: Het gebruik maken van onnatuurlijke of spammy linkbuilding technieken kan resulteren in straffen van zoekmachines, wat kan leiden tot een daling in rankings.
2. Tijdsintensief: Het opbouwen van kwalitatieve backlinks vereist tijd en consistentie, wat voor sommige bedrijven moeilijk te realiseren is.
3. Kosten: Voor het verkrijgen van hoogwaardige backlinks kunnen kosten verbonden zijn aan bijvoorbeeld samenwerkingen met influencers of betaalde gastblogs.

Het Belang van Geduld en Doorzettingsvermogen in Linkbuilding

Linkbuilding is de sleutel tot succes in SEO. Door kwalitatieve backlinks van relevante websites te verkrijgen, verhoog je de autoriteit en relevantie van jouw site in zoekresultaten. Met doorzettingsvermogen en consistente inspanning zal je uiteindelijk hoger scoren dan je concurrenten. Focus op het bouwen van relaties met andere websites en gebruik social media platforms om meer verwijzende domeinen naar jouw pagina te krijgen. Natuurlijke backlinks zijn waardevoller dan kunstmatige of gekochte links, dus investeer tijd en moeite voor betere prestaties online.

Het opzetten van een strategie vereist tijd en consistentie. Het is essentieel om te begrijpen dat het verkrijgen van backlinks en het verbeteren van de autoriteit van jouw website niet iets is wat snel resultaten oplevert. Het vergt geduld, toewijding en een goed begrip van SEO-strategieën. Het proces van linkbuilden houdt in dat je actief links naar jouw website probeert te verkrijgen. 

Dit kan onder meer inhouden dat je relevante content creëert die andere websites willen delen, samenwerkt met influencers of gebruik maakt van tools om jouw linkprofiel te analyseren. Door een goede strategie toe te passen, kun je niet alleen hoger scoren in zoekresultaten, maar ook concurrenten voorblijven. Het hebben van een kwalitatief hoogwaardig linkprofiel is cruciaal voor het verhogen van de relevantie en autoriteit van jouw site in de ogen van zoekmachines.

Kortom, het opbouwen van backlinks is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie en kan op lange termijn aanzienlijke voordelen opleveren voor uw online marketinginspanningen. Met de juiste aanpak en tools kunnen zeer effectieve resultaten worden behaald bij het verkrijgen van kwalitatieve verwijzende links naar uw website.

Door deze effectieve strategieën toe te passen kun jij jouw linkprofiel verbeteren en waardevolle links naar jouw website verkrijgen die de zichtbaarheid en autoriteit van jouw website versterken. Onthoud dat consistentie en kwaliteit cruciaal zijn voor langdurig succes in linkbuilding. Een goed doordachte linkbuilding strategie kan leiden tot meer organisch verkeer naar je website en uiteindelijk tot een hogere conversieratio. Het monitoren en analyseren van de resultaten van je linkbuilding inspanningen is cruciaal om eventuele zwakke punten te identificeren en de strategie indien nodig aan te passen voor optimale presta